Rätt klädd för vinterns isfiske

  1. Home
  2. /
  3. fiske
  4. /
  5. Rätt klädd för vinterns isfiske

Rätt klädd för vinterns isfiske

Posted in : fiske on by : Bernardo Dietrich DVM

När det här inlägget skrivs är det bara någon månad kvar innan vintern kommer. Med vintern kommer flera friluftsaktiviteter, till exempel isfiske. Om du ser fram emot vinterns aktiviteter är det bra om du redan när är förberedd och har bra kläder.

Så klär du dig rätt för isfiske

Eftersom isfiske vanligtvis sker under flera timmar är det viktigt att du klär dig varmt. Till att börja med ska du ha ett underställ följt av flera lager kläder beroende på hur kallt det är. Du kan till exempel bära en bomullströja och en fleecetröja.

Vad gäller ytterkläder behöver du ha en tålig jacka och ett par överdragsbyxor. Sedan är det viktigt att du har en mössa och ett par rejäla handskar för att minska risken att du kommer frysa. På fötterna ska du bära ett par rejäla skor som tål väta och underlaget bra.

Köp nya kläder

Det kan vara bra att fylla på i garderoben inför vintern. Oavsett vilken typ av plagg du behöver för vinterns isfiske kan du köpa hem det redan nu. På XL Kläder finner du ett brett utbud av herrkläder i större storlekar om du är i behov av det.